Over de achtergrond van dit unieke boek

Dit boek gaat over een kleine groep Bonifatius spelddragers. Vanaf het begin stroopten actieve Almeerders de mouwen op om mee te bouwen aan de nieuwe stad Almere. Het bestuur van de nieuwe stad was destijds op zoek naar een tastbaar symbool om actieve bewoners te waarderen voor hun pionierswerk. Dat werd de Bonifatius speld, de hoogste onderscheiding van Almere.

Spelddragers kunnen worden gezien als maatschappelijke vertegenwoordigers van hun tijd. Door hun verhaal te vertellen illustreren ze de opbouw en ontwikkeling van de stad. Om die reden is het idee ontstaan om een boek te maken met de verhalen van een aantal spelddragers en geïllustreerd met achtergrondgegevens over de verschillende domeinen. Het boek kan worden gelezen als een historisch document met verhalen van gewone bijzondere mensen.

spelden

Ter gelegenheid van het jubileumjaar Almere 30 jaar hebben vier Almeerders de handen uit de mouwen gestoken en zijn op eigen initiatief aan dit boek begonnen.

Het idee voor dit boek kwam van Bonifatiusspelddrager Ym de Roos. Samen met drie andere enthousiastelingen heeft ze dit boek samengesteld. In 2015 zal het eerste boek overhandigt worden aan Annemarie Jorritsma, die ook het voorwoord schrijft.

  • Initiatief en samenstelling: Ym de Roos
  • Voorwoord: Annemarie Jorritsma
  • Fotografie: Mona Alikhah
  • Tekst: Thijs Wartenberg
  • Boekdesign en social media: Marcel Kolder

Ons boek is geen commercieel project en wordt gemaakt in eigen beheer. Dat wil zeggen dat de oplage afhankelijk is van de vraag; er wordt rekening gehouden met een oplage van tussen 500 en 1000 stuks. Het boek wordt deels gefinancierd via voorinschrijving en Crowdfunding.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s